Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016

Google Street View: Έφτασε στην κορυφή της Ευρώπης

Για όσους δεν έχουν τα χρήματα και τον χρόνο να επισκεφτούν τις Άλπεις, η Google τους δίνει τη δυνατότητα να εξερευνήσουν την υψηλότερη κορυφή της δυτικής Ευρώπης, μέσω του Google Street View.


Η ομάδα των Google Maps συνεργάστηκε με ορειβάτες, φωτογράφους, σκιέρ λάτρεις της περιπέτειας ώστε να προσφέρει στους χρήστες της υπηρεσίας τους μια εμπειρία που λίγοι άνθρωποι έχουν την δυνατότητα να αποκτήσουν από πρώτο χέρι: την εξερεύνηση του Λευκού Όρους στις Άλπεις.

Από τις Πυραμίδες της Αιγύπτου μέχρι τη Λεκάνη του Αμαζονίου στη Βραζιλία, οι χάρτες της Google μέσω της υπηρεσίας Treks δίνουν τη δυνατότητα στους χρήστες να εξερευνήσουν τον κόσμο από την άνεση του σπιτιού τους.

Το περιεχόμενο στο Treks ανανεώνεται αργά αλλά σταθερά. Τον προηγούμενο χρόνο προστέθηκε ο βράχος El Capitan που βρίσκεται στο Εθνικό Πάρκο Yosemite στην Καλιφόρνια ενώ πριν λίγες ημέρες προστέθηκε μια ακόμα τοποθεσία, το Λευκό Όρος (Mont Blanc) των Άλπεων.

Μέσω της νέας προσθήκης, οι χρήστες του Street View έχουν τη δυνατότητα να κάνουν σκι, να αναρριχηθούν και να εξερευνήσουν το βουνό «παρέα» με ορειβάτες όπως τον Kilian Jornet, τον Ueli Stedk, τον Candide Thocex και την Catherine Destivelle. Ο οδηγός Korra Pesce χρησιμοποιώντας το Street View Trekker, τη φορητή συσκευή καταγραφής πανοραμικών εικόνων του Street View, κατέγραψε ολόκληρη την ανάβαση στο μονοπάτι Goûter Route, λαμβάνοντας θεαματικά πλάνα πρώτου προσώπου από την ανάβαση αλλά και από την κορυφή.
Το Λευκό Όρος βρίσκεται στα φυσικά σύνορα μεταξύ Γαλλίας και Ιταλίας. Είναι το υψηλότερο βουνό στη δυτική Ευρώπη και ανήκει σε μεγάλο ορεινό όγκο των δυτικών Άλπεων. Διαθέτει την τρίτη κατά σειρά υψηλότερη κορυφή στην ήπειρο, στα 4,807 μέτρα, η οποία «κατακτήθηκε» από τους Jacques Balmat και Michel-Gabriel Paccard το 1786. Αποτελεί πηγή τουρισμού, κυρίως από ορειβάτες, ενώ στο μεγαλύτερο μέρος του καλύπτεται από χιόνι και πάγο.

Δυστυχώς όμως, όπως μας ενημερώνει η Google, οι παγετώνες στο βουνό υποχωρούν λόγω της κλιματικής αλλαγής, με τη σταδιακή αύξηση της θερμοκρασίας να επηρεάζει άμεσα το βουνό.

Μπορείτε να εξερευνήσετε το Λευκό Όρος εδώ, ή να ρίξετε μια ματιά στις άλλες τοποθεσίες που προσφέρει το Google Maps Treks εδώ.

Το video που ανέβασε η Google:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου